Hótól roskadozó fenyőfák

Tél a javából!

Walden Hotel Egyéb Komment

Az elmúlt napokban vastag hóréteg fedte be Dobogókőt! Csodaszép látvány mindazoknak, akik kedvelik a téli természetet, és kellemes testmozgás a síelést és szánkózást kedvelőknek. Amíg a környező városokban nyoma sincs …

dobokogok2017

Mindent a szemnek

Kucsera Éva Természet Komment

Lombfakadás előtt gyönyörű virágok hirdetik a tavaszt Dobogókőn. A sípályát a hóvirágok öltöztetik fehérbe, pompázik a hunyor és az ujjas keltike. 

sipalya1

Síelés Dobogókőn

Kucsera Éva Program Komment

Éveken át az enyhe telekre panaszkodtunk, idén viszont minden kedvez annak, hogy a dobogókői sípályán csússzunk!

gyomber01

Gyömbéres ital

Kucsera Éva Gastro Komment

Van, aki forrón szereti, de van, aki hidegen. Friss gyömbérből helyben készül fűszerek, gyógynövények és méz hozzáadásával.

dobogoko01

Nyár Dobogókőn

Kucsera Éva Program Komment

Már csak két hét és véget ér a vakáció, ám a nyári kiruccanásoknak még nincs vége. Az idegtépő balatoni-dugók helyett irány a hegyek és a Dunakanyar!

dobogokolead

Almás pite recept

Kucsera Éva Gastro Komment

A Walden Hotel cukrásza elárulta a tökéletes almás pite receptjét. Egyszerűen elkészíthető süti, ám Dobogókőn is érdemes megkóstolni.

dunanap01

Duna nap

Kucsera Éva Természet Komment

Dobogókő páratlan panorámájának ikonikus folyója a Duna. Június 29-e pedig a Nemzetközi Duna Nap, amelyet 2004 óta minden évben megünnepelnek a Duna menti országok.

dobogoko_nagyezerjofu01

Nagyezerjófű

Kucsera Éva Természet Komment

Boszorkányfűnek is nevezik, őshonos, védett növény. Nyár elején Dobogókő környékén tömegesen is előfordul, citrusos illata igen különleges.

predikaloszek01

Időutazás

Kucsera Éva Régmúlt Komment

Nemrég érkezett a hír, hogy a Prédikálószéken kilátó épül. Mi most időutazásra vállalkozunk néhány régi fényképpel, de a helyszín ugyanaz.